Με φυσική γλύκα, πλούσιο, χορταστικό και τριφτή υφή. Χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και γλουτένη, είναι κατάλληλο για όλους!
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ20 Λεπ.
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 50 Λεπ.
ΜΕΡΙΔΕΣ 14 Κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
100 ml ζουμί ρεβιθιού/ aquafaba
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα βραστά ρεβίθια
130 γρ βούτυρο αμυγδάλου/ φυστικοβούτυρο/ ταχίνι
100 γρ μέλι/ σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά σούπας λάδι καρύδας/ ελαιόλαδο
70 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάω με το μίξερ το ζουμί ρεβιθιού με το αλάτι να αφρατέψουν σε ελαφριά μαρέγκα.
Αλέθω στον πολυκόφτη τα ρεβίθια να γίνουν πάστα και τη βάζω στο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας, και τη μαρέγκα ανακατεύοντας τα όλα μαζί.
Τέλος ενσωματώνω στο μείγμα τα κομμάτια κουβερτούρας και ρίχνω το μείγμα σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου).
Βγάζω και το αφήνω να κρυώσει τελείως πριν το βγάλω από τη φόρμα και κόψω σε κομμάτια τετράγωνα.
0 Σχόλια