Η Εθνική Ημέρα του γκολφ γιορτάζεται από όλους τους λάτρεις του γκολφ για να τιμήσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Το γκολφ είναι ένα άθλημα με μπάλα στο οποίο οι παίκτες χτυπούν την μπάλα σε μια σειρά από τρύπες στο γήπεδο του γκολφ χρησιμοποιώντας ένα ρόπαλο με τις λιγότερες δυνατές προσπάθειες. Το γκολφ παίζεται σε μια τεράστια περιοχή με 9 ή 18 τρύπες διατεταγμένες στη σειρά, ο αριθμός των οπών ποικίλλει ανάλογα με την πορεία. Το γήπεδο του γκολφ μπορεί επίσης να έχει διαφορετικές τυποποιημένες μορφές γης ενδιάμεσα, όπως δίαυλος, τραχύ (μακρύ γρασίδι), παγίδες άμμου και διάφορους κινδύνους (νερό, βράχια).
« Το γκολφ είναι αναζήτηση της τελειότητας, της ισορροπίας. Έχει να κάνει με το διαλογισμό και τη συγκέντρωση. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το χέρι και τον εγκέφαλο ». - Σελίν Ντιόν
Λέγεται ότι στις 10 Απριλίου 1916 διεξήχθη το πρώτο επαγγελματικό τουρνουά γκολφ και πιθανότατα γι' αυτό γιορτάζουμε την Εθνική Ημέρα Γκολφερ στις 10 Απριλίου. Υπάρχει επίσης μια άλλη θεωρία που λέει ότι ο σωληνωτός χαλύβδινος άξονας του γκολφ εγκρίθηκε για παιχνίδι πρωταθλήματος σήμερα το 1924. Ο δημιουργός της ημέρας παραμένει άγνωστος. Το σύγχρονο παιχνίδι γκολφ ξεκίνησε στη Σκωτία τον 15ο αιώνα, όταν καταγράφηκε για πρώτη φορά να παίζεται, όταν ο James II απαγόρευσε το παιχνίδι το 1457 καθώς διαπιστώθηκε ότι αποσπά την προσοχή από την εκμάθηση της τοξοβολίας. Το Open Championship, γνωστό και ως British Open είναι το πρώτο και παλαιότερο τουρνουά γκολφ που παίχτηκε το 1860 στη Σκωτία και εξακολουθεί να υπάρχει. Το Masters, το US Open και το PGA Championship είναι τα άλλα τρία μεγάλα πρωταθλήματα στο επαγγελματικό γκολφ ανδρών που παίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η προέλευση του αρχαίου γκολφ είναι ακόμα υπό συζήτηση. Ωστόσο, λίγοι ιστορικοί αναφέρουν ότι ένα παιχνίδι που ονομάζεται paganica παιζόταν από τους Ρωμαίους κατά τον πρώτο αιώνα π.Χ. χρησιμοποιώντας ένα λυγισμένο ραβδί και μια γεμισμένη δερμάτινη μπάλα. Άλλοι πιστεύουν ότι οι Κινέζοι έπαιξαν επίσης ένα παρόμοιο παιχνίδι χτυπώντας μια μικρή μπάλα που ονομάζεται chuiwan, μεταξύ του όγδοου και του 14ου αιώνα.
0 Σχόλια