2 συσκευασίες ζύμης Pillsbury
2 αυγά
½ κουταλιά σούπας αλάτι χονδρό
8 φλ .μαρούλι
1 φλυτζάνι ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 φλυτζάνι ζαμπόν σε κύβους
1 φλυτζάνι ματσαρέλα
¼ φλυτζανιού κρεμμύδια, σε κύβους
Χονδρό αλάτι
Σάλτσα αγγουριού
1 αγγούρι, καθαρισμένο σε κύβους
¾ φλιτζανιού ξινή κρέμα ή απλό ελληνικό γιαούρτι
1/3 φλυτζανιού μαγιονέζα
1/2μικρό κρεμμύδι (ή 2 σκελίδες σκόρδο) καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 ½ κουταλάκια αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Ψεκάστε το εξωτερικό μέρος ενός μεγάλου μεταλλικού μπολ με λάδι.
Ανοίξτε τις ζύμες Pillsbury. Σε ένα φύλλο λαδόκολλας δημιουργείτε με τη ζύμη ένα πλέγμα. Γυρίστε απαλά τη λαδόκολλα με το πλέγμα ζύμης στο λαδωμένο μπολ. Πιέστε τις κάτω άκρες μαζί ώστε να κολλήσουν στο χείλος του μπολ. Κόψτε τις άκρες, αν χρειάζεται, για να ταιριάζει απόλυτα. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο ταψί.
Ανακατέψτε τα δύο αυγά και, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο απλώνετε πάνω στο πλέγμα ζύμης. Πασπαλίστε με αλάτι για να δημιουργήσετε μια γεύση pretzel.
Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου για 18-24 λεπτά.. Βγάζετε από το φούρνο και κρυώστε λίγο πριν σηκώσετε το μπολ ψωμιού από το μεταλλικό μπολ. Ψύξτε εντελώς πριν γεμίσετε με σαλάτα.
Ενώστε τα συστατικά σαλάτας μαζί σε ένα μεγάλο ξεχωριστό μπολ. Μεταφέρετε απαλά τη σαλάτα στο καλάθι με το ψωμί, φροντίζοντας ώστε η σαλάτα να μην συμπιέζεται. Σερβίρετε αμέσως.
Σε ένα μπλέντερ, ενώστε το αγγούρι, την ξινή κρέμα, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι ή σκόρδο , το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το μέλι, το αλάτι και το καγιέν.
Προσθέστε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τον άνηθο και το πιπέρι και ανακατέψτε πάλι καλά. Βγάζει περίπου 1 1/2 φλιτζάνια σάλτσας.
0 Σχόλια