250 γρ. μαργαρίνη
1/2 φλ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
1 1/2 φλ. σκόνη κακάο
185 γρ. (1 συσκευασία) θρυματισμένα μπισκότα κανέλας
100 γρ. φουντούκια ολόκληρα καβουρδισμένα
200 γρ. κουβερτούρα ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ κομμένη σε μικρά κομματάκια
400 γρ. χαλβά ΜΕΛΕΤΙΑΔH βανίλια σπασμένο σε κομματάκια
Για τη σος
150 γρ. κακάο σε σκόνη
250 ml νερό
1 βανίλια
Αν βρείτε κουβερτούρα ΜΕΛΕΤΙΑΔΗ, η οποία ως υποκατάστατο σοκολάτας είναι νηστίσιμη, απλά τη λιώνετε σε μπεν-μαρί και περιχύνετε το γλυκό!
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
Σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι, ροδίζουμε σκέτα τα φουντούκια.
Αφήνουμε τη μαργαρίνη εκτός ψυγείου, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε το αβγό και τη λιωμένη σοκολάτα, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα φουντούκια, το χαλβά και τα μπισκότα και ανακατεύουμε προσεχτικά με κουτάλι.
Καλύπτουμε με μεβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα μας. Το πατάμε καλά με ένα κουτάλι, το ισιώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μεμβράνη που περισεύει, έτσι θα ξεφορμάρουμε πανεύκολα το γλυκό μας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί για 2-3 ώρες περίπου-άνετα ετοιμάζουμε το γλυκό και από την προηγούμενη.
Για τη σος, βάζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι με τη βανίλια και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ενσωματώνουμε το κακάο και τη ζάχαρη. Όταν διαλυθούν τα σβολάκια, η σος είναι έτοιμη.
Ξερφορμάρουμε τον κορμό και τον σερβίρουμε με τη σος, σε θερμοκρασία δωματίου.
0 Σχόλια