Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μακλούμπα / maklube Αραβικό φαγητό

.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για κατσαρόλα Νο 22.
Βράζουμε δύο μπούτια κοτόπουλου και τα ξεκοκαλιζουμε. 
Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο , ένα κ σ. βούτυρο ,ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το κρέας κοτόπουλο και σωτάρουμε για λίγα λεπτά. 
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε μία και μισή κούπα ρύζι Καρολίνα και ρίχνουμε σε αυτό καυτό νερό.
Τηγανίζουμε δύο πατάτες και δύο μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές ροδελες.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε σε ένα σουρωτήρι το ρύζι.
Παίρνουμε την κατσαρόλα και με ένα κουτάλι στρώνουμε και πατάμε το κρέας ώστε να πιάσει όλο τον πάτο, προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια ροδέλες ντομάτας και αλατίζουμε.
Συνεχίζουμε με τις πατάτες, αλάτι, μελιτζάνες, αλάτι, το μισό ρύζι, αλάτι, πιπέρι ,το υπόλοιπο ρύζι ,αλάτι και πιπέρι.
Πιέζουμε με ένα κουτάλι το ρύζι για να συμπιεστεί.
Προσθέτουμε ζεστό νερό, λίγο-λίγο, μέχρι να φτάσει ένα εκατοστό περίπου πάνω από το ρύζι. Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο , σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει το νερό του.
Αφού γίνει το φαγητό μας το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με διάφορα λαχανικά και γιαούρτι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια