.
Το ανθότυρο δίνει σώμα και υφή ενώ ο παπαρουνόσπορος χαρίζει ελαφρά τραγανή αίσθηση σε αυτό το ζουμερό κέικ λεμονιού. 40′ ψήσιμο
Σύνολο: 40′
Μερίδες: 8-10
300 γρ. ανθότυρο
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά μεσαία
1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
ξύσμα από 1 μεγάλο ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το κέικ με λεμόνι, ανθότυρο και παπαρουνόσπορο, στον κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ανθότυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κατεβάζοντας ανά διαστήματα το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε κλασική φόρμα κέικ με τρύπα, την οποία πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 170 στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.
0 Σχόλια