.
Γαλλική, κρεμώδης και πεντανόστιμη σάλτσα, που συνοδεύει τέλεια τα θαλασσινά σας αλλά εξίσου και τα πουλερικά ή τα κρεατικά σας.250 γρ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
2 κ.σ. ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
1 κ.σ. σχοινόπρασο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. μουστάρδα
Λίγες σταγόνες ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα/ες ζάχαρη
Μυστικά
Για να φτιάξουμε τη σως ταρτάρ, μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική μαγιονέζα για πιο γευστικό αποτέλεσμα.
Όλα τα υλικά για τη σως ταρτάρ πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψιλοκόβουμε πρώτα την κάπαρη και τις πίκλες.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το κρεμμύδι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τον άνηθο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, το ξύδι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για να διορθώσουμε την γεύση.
Αν θέλουμε πιο αραιή τη σως ταρτάρ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αριάνι ή αραιωμένο γιαούρτι (γιαούρτι με νερό σε ίση ποσότητα).
Αφήστε την σάλτσα ταρτάρ στο ψυγείο για 30’ το λιγότερο.
Γίνεται πιο νόστιμη και αρωματική.
Μπορείτε να βάλετε λίγες σταγόνες ταμπάσκο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
Αν θέλετε πιο αραιή υφή και πιο όξινο αποτέλεσμα προσθέστε 3-4 κ.σ. αριάνι ή γιαούρτι με λίγο νερό.
Για να λιγότερες θερμίδες η σάλτσα ταρτάρ αντικαταστήστε την μαγιονέζα με μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών ή αντικαταστήστε πλήρως την μαγιονέζα με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
Η σάλτσα ταρτάρ διατηρείται στο ψυγείο κλεισμένη αεροστεγώς σε γυάλινο βάζο με καπάκι για περίπου 1 εβδομάδα.
Η κρέμα ταρτάρ συνοδεύει τέλεια ψάρια, θαλασσινά, πουλερικά και λαχανικά.
Ιδανικός τρόπος σερβιρίσματος είναι με ψάρι ή και γαρίδες πανέ.
0 Σχόλια