Κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπολογίας επιτρέπει στους ανθρωπολόγους να γιορτάσουν την πειθαρχία τους και να τη μοιραστούν με τον κόσμο.
Η ανθρωπολογία είναι η μελέτη των ανθρώπων, της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των κοινωνιών στο παρελθόν και το παρόν. Οι ανθρωπολόγοι υιοθετούν μια ευρεία προσέγγιση για την κατανόηση διαφορετικών πτυχών της ανθρώπινης εμπειρίας. Στόχος τους είναι να κατανοήσουν την ανθρώπινη καταγωγή μας, τη ιδιαιτερότητά μας ως είδος και τη μεγάλη μας ποικιλομορφία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη μελέτη της ανθρωπολογίας. Η μελέτη των ανθρώπων, των κοινωνιών και των συμπεριφορών τους παρέχει καλύτερη κατανόηση του κόσμου μας. Το παρελθόν μελετάται για να βοηθήσει στην ερμηνεία του παρόντος.
Η ανθρωπολογία χωρίζεται σε τρία υποπεδία:
Κοινωνικοπολιτισμικό – ερμηνεύει το περιεχόμενο συγκεκριμένων πολιτισμών
Βιολογικά - μελετά μια ποικιλία πτυχών σχετικά με την ανθρώπινη βιολογία
Αρχαιολογία – μελετά τα υπολείμματα των πολιτιστικών συστημάτων του παρελθόντος και του παρόντος
Η μελέτη αυτών των υποπεδίων επιτρέπει στους ανθρωπολόγους να χρησιμοποιούν ο ένας τις γνώσεις του άλλου για να κατανοήσουν καλύτερα γιατί οι άνθρωποι ενεργούν όπως εμείς και πώς επηρεάζει το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον μας. Οι ανθρωπολόγοι έχουν ανώτερες ερευνητικές δεξιότητες. Έχουν επίσης δεξιότητες παρατήρησης, ανάλυσης, κριτικής σκέψης και γραφής. Οι ανθρωπολόγοι είναι συνήθως πολύ ταλαντούχοι στο να συναλλάσσονται με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς.
0 Σχόλια