Υλικά:
6 μικρές πατάτες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Φύλλα άγριας ρόκας
40 γρ. χυμό λεμόνι
Ξύσμα λεμόνι
Τσίρους καπνιστούς στο λάδι τους
80 γρ. ελαιόλαδο + για τον φούρνο
12 ελιές θρούμπες γλυκές
Λαδόκολλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνω τον φούρνο, αέρα στους 180 βαθμούς.
Στρώνω ταψί με λαδόκολλα και το αλείφω με λάδι.
Πλένω στεγνώνω και κόβω τις πατάτες μου στην μέση.
Αλείφω την επιφάνεια τους με λάδι τις αλατίζω τις γυρίζω μπρούμυτα με τη φλούδα προς τα πάνω μέσα στο ταψί, και ψήνω για30’.
Σε σαλατιέρα βάζω τον άνηθο τα φύλλα ρόκας το ξύσμα από το λεμόνι το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, και τέλος τους τσίρους ψιλοκομμένους
Αφαιρώ τα κουκούτσια από τις ελιές με το ειδικό εργαλείο, και όταν γίνουν οι πατάτες και κρυώσουν κάπως, αδειάζω την σάρκα τους με μικρό κουτάλι την ρίχνω μέσα στην σαλατιέρα, προσθέτω τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, ανακατεύω την γέμιση, ξαναγεμίζω με αυτήν τις πατάτες μου, βάζω στην κάθε μια από μια ελιά και απολαμβάνω!
ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
0 Σχόλια