200 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια, σπασμένα
500 γρ. μελομακάρονα
Για το σερβίρισμα
μελομακάρονα, σπασμένα
καρύδια, σπασμένα
μέλι
κουβερτούρα, λιωμένη
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το βούτυρο, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.
Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
Ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε τα καρύδια και 200 γρ. μελομακάρονα που έχουμε σπάσει με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε ελαφρώς με τη σπάτουλα σιλικόνης.
Τοποθετούμε μια διάφανη μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10x30 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.
Τοποθετούμε ολόκληρα τα υπόλοιπα μελομακάρονα στο κέντρο, ώστε να είναι ενωμένα μεταξύ τους, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, και το απλώνουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης ώστε να πάει παντού.
Καλύπτουμε με τη διάφανη μεμβράνη ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο, και ξεφορμάρουμε το γλυκό.
Τοποθετούμε τον κορμό σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με σπασμένα μελομακάρονα και καρύδια, και περιχύνουμε με μέλι και λιωμένη κουβερτούρα.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
akispetretzikis
0 Σχόλια