Σως ταχίνι-γιαούρτι:
150g ΦΑΓΕ Total 0%, 2%, 5%, ή BeFree χωρίς λακτόζη
60g ταχίνι
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
400g ρεβίθια προβρασμένα
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα
¼ κ.γ. αλάτι
½ κούπα μαρούλι Romaine, ψιλοκομμένο
½ αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, σε κύβους
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
Φύλλα κόλιαντρου, ψιλοκομμένα
4 αραβικές πίτες
Σάλτσα γιαουρτιού Ταχίνι
ΒΗΜΑΤΑ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλάτι και χτυπήστε τα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήστε το στην άκρη.
Προσθέστε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και το αλάτι στο ταψί και ανακατέψτε τα για να συνδυαστούν. Ψήστε τα για 20 λεπτά.
Συναρμολογήστε τις πίτες απλώνοντας σως γιαουρτιού-ταχινιού σε κάθε μία. Τοποθετήστε από πάνω ρεβίθια, μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι και κόλιανδρο.
0 Σχόλια