• 1 στήθος κοτόπουλου
• 1 φλυτζάνι αρακάς
• 5 αυγά βρασμένα
• Μισό φλυτζάνι ελιές
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 150 γραμμάρια μαγιονέζα
Εκτέλεση
Βράστε το στήθος κοτόπουλου και αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε το κοτόπουλο με τριμμένους κρόκους, τη μία σκελίδα λιωμένου σκόρδου, τον αρακά και τη μισή μαγιονέζα.
Τοποθετείτε φύλλα μαρουλιού σε ένα πιάτο.
Βάζετε το μείγμα πάνω στα μαρούλια και δημιουργείτε μορφή σκαντζόχοιρου.
Τρίψτε το τυρί και τα ασπράδια αυγών στο τρίφτη , τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου και ανακατέψτε με την υπόλοιπη μαγιονέζα. Τοποθετείτε πάνω από τον σκαντζόχοιρο το μείγμα.
Κόβουμε τις ελιές σε 8 κομμάτια κατά μήκος, παίρνουμε λεπτές φέτες – “βελόνες”, τις κολλάμε σε όλο το “σώμα”, αφήνοντας το μυτερό μέρος του “προσώπου” ελεύθερο. Το ρύγχος και τα μάτια τα φτιάχνετε με ελιές.
0 Σχόλια