.
Αν ψάχνετε το απόλυτο finger food για πάρτι ή το ιδανικό ορεκτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τότε φτιάξτε nuggets από ψαρονέφρι και σάλτσα δαμάσκηνο.Συνταγή
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
½ κ.γ. θυμάρι, φρέσκο
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.γ. μπούκοβο
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
200 γρ. κρασί κόκκινο
200 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Για τα nuggets από ψαρονέφρι
σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
900 γρ. ψαρονέφρι
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρίφαλο
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
⅓ κ.γ. τζίντζερ
3 αυγά, μεσαία
50 γρ. πάνκο, για το πανάρισμα
Για το σερβίρισμα
ρόκα
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Για τη σάλτσα δαμάσκηνο
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το μπούκοβο, τη ζάχαρη και τα δαμάσκηνα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, και βράζουμε για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μια κανάτα.
Χτυπάμε καλά με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει λεία υφή, και προαιρετικά –αν το μείγμα είναι αρκετά πηχτό- προσθέτουμε σταδιακά λίγο καυτό νερό μέχρι να αραιώσει.
Για το ψαρονέφρι
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το ψαρονέφρι σε μικρά καρέ κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Βάζουμε σε ένα τρίτο μπολ το πάνκο.
Πανάρουμε ένα κομμάτι ψαρονέφρι στο μπολ με το αλεύρι, στη συνέχεια στο μπολ με τα αυγά, και τέλος στο μπολ με το πάνκο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
Μεταφέρουμε σε δόσεις το ψαρονέφρι στο τηγάνι, και τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και μεταφέρουμε τα nuggets με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα δαμάσκηνο και ρόκα.
0 Σχόλια