ΥΛΙΚΑ
1/3 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγ. βαλσαμικό ξύδι
2 παντζάρια σφιχτοβρασμένα
1 φλ. τσαγ. κινόα βρασμένη (να κρατάει)
2 φλ. τσαγ. baby φύλλα από παντζάρι
1/4 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. ξύδι
1/3 φλ. τσαγ. ωμό κολοκυθόσπορο
1/3 φλ. τσαγ. ωμά φιστίκια Αιγίνης
1/3 φλ. τσαγ. σταφίδες μαύρες (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε το κόκκινο λάχανο. Το σοτάρετε ίσα να μαλακώσει ελαφρά και σβήνετε με το βαλσαμικό ξύδι.
Προσθέστε την βρασμένη κινόα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Τραβάτε από την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Σε μπολ κόβετε τα παντζάρια σε μπαστουνάκια και τα αναμειγνύετε με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε το λάχανο με την κινόα σε σαλατιέρα, προσθέτετε τα φύλλα παντζαριού και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε από πάνω τα παντζάρια με την βινεγκρέτ που έχει σχηματιστεί με το ζουμί τους και ρίχνετε επάνω τα φιστίκια Αιγίνης και τον κολοκυθόσπορο.
Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε ελαφρά (χωρίς να χαθούν οι ξηροί καρποί) και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!
urbanguru
0 Σχόλια