Μια απολαυστική συνταγή για να απογειώσετε το χοιρινό ρολό σας, προσθέτοντας του τυρί Regato
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες
Δυσκολία: Μέτρια
• 150γρ. Regato σε μπαστουνάκια
• 2 κιλά χοιρινή σπάλα ή μπούτι, ανοιγμένο σε μακρόστενο κομμάτι
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κρεμμύδι μέτριο
• 6 ντομάτες λιαστές σε ελαιόλαδο
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• 2 πιπεριές πράσινες κομμένη σε μπαστουνάκια
• 1 ½ κουτ. σούπας δεντρολίβανο
• 1 κουτ. σούπας μέλι
• 2 κουτ. σούπας μουστάρδα αλάτι, πιπέρι
για τη γαρνιτούρα:
• 1200γρ. πατατάκια στρογγυλά με τη φλούδα
• 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
• λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανου και 3-4 κορφούλες φρέσκο δεντρολίβανο
• χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
• 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και το απλώνετε στον πάγκο σας. Το αλατοπιπερώνετε πάνω-κάτω.
2. Πολτοποιείτε στο multi τις λιαστές ντομάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μισό δεντρολίβανο μαζί με λίγο από το λάδι των λιαστών ντοματών. Αλείφετε με το μίγμα την πάνω πλευρά του κρέατος και σκορπάτε πάνω του τις πιπεριές και τα μπαστουνάκια του Regato. Τυλίγετε το κρέας να κλείσει σε ρολό και το δένετε σφικτά με σπάγκο. Το μεταφέρετε σε ένα ταψάκι με το κόψιμο από πάνω.
3. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το υπόλοιπο δεντρολίβανο, το μέλι, το λιωμένο σκόρδο και αλατοπίπερο Αλείφετε με αυτό το μίγμα το κρέας και το μεταφέρετε σε ταψάκι ή γάστρα.
4. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με φυλλαράκια δεντρολίβανου και ξύσμα λεμονιού και τις βάζετε στο ταψί ή στη γάστρα γύρω απο το κρέας. Περιχύνετε με το κρασί, το υπόλοιπο μίγμα ελαιολάδου-μουστάρδας και το χυμό λεμονιού, μοιράζετε ενδιάμεσα τις κορυφούλες του δεντρολίβανου και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή τη γάστρα με καπάκι. Ψήνετε το φαγητό για μια ώρα και τρία τέταρτα περίπου.
5. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο ή το καπάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη στους 180°C και μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να πάρει ροδο- κόκκινο χρώμα.
Tip: Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το δεντρολίβανο με ρίγανη ή θυμάρι.
0 Σχόλια