Αυτά είναι τα πιο εθιστικά μπισκότα και έχουμε εμμονή μαζί τους.
Ο συνδυασμός από κομμάτια μαύρης σοκολάτας, τραγανά καρύδια και ζουμερά cranberries είναι απλά τέλειος. Είναι ιδιαίτερα νόστιμα και εύκολα να τα φτιάξετε. Απίστευτο ότι ένα τόσο healthy cookie μπορεί να είναι τόσο λαχταριστό.Ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης στο πολυμίξερ και χτυπάμε για να έχουμε μια τέλεια ζύμη. Ανακατεύουμε τα περισσότερα καρύδια, κράνμπερι και σοκολάτα μέσα στη ζύμη cookies με τα χέρια μας. Πλάθουμε σε μπαλίτσες, τοποθετούμε σε ταψί και πιέζουμε το πάνω μέρος των cookies. Τέλος, βάζουμε πάνω τα κομμάτια σοκολάτα, κράνμπερι και καρύδια που κρατήσαμε πίσω. Τα cookies χρειάζονται ψήσιμο μόνο 10’. Είναι ακόμα πιο τέλεια όταν τα σερβίρουμε με vegan παγωτό!
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 10’
Μερίδες: 10 cookies
Θερμίδες ανά cookie: 284 kcl
ΥΛΙΚΑ
60 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, λιωμένο
180 γρ. αλεύρι Ζέας
1 κουτ. γλυκού baking powder
200 γρ. ζάχαρη καρύδας (coconut sugar)
30 γρ. κακάο σε σκόνη
85 ml γάλα βρώμης
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. αποξηραμένα cranberries
40 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Στρώνουμε 1 ταψί με λαδόκολλα.
2. Βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη καρύδας, τη σκόνη κακάο και το γάλα βρώμης στον κάδο του πολυμίξερ. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μπάλα ζύμης. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
3. Αφήνουμε στην άκρη μερικά cranberries, καρύδια και κομμάτια σοκολάτας για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα στο μπολ με τη ζύμη και τα ζυμώνουμε μέσα.
4. Με τα χέρια μας πλάθουμε τη ζύμη σε 10 μπάλες (περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας γκολφ), τοποθετούμε στο ταψί και φροντίζουμε να αφήσουμε αρκετό χώρο μεταξύ τους, καθώς απλώνουν κατά το ψήσιμο.
5. Ισιώνουμε ελαφρά την κάθε μπάλα με τα χέρια μας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε πάνω από τα cookies τα κομμάτια από καρύδια, cranberries και σοκολάτα που κρατήσαμε πίσω.
6. Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
athenarecipes.com.
0 Σχόλια