Για το Σιρόπι
200 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Για τη Γέμιση
200 γρ κουβερτούρα
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
600 ml κρέμα γάλακτος
30 μπισκότα σαβαγιάρ
Εκτέλεση
Αρχίζουμε με το σιρόπι μας. Βάζουμε λοιπόν την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
Στην συνέχεια φτιάνουμε τη μους. Λιώνουμε τα 200 γρ κουβερτούρα και τα 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί.
Έπειτα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την χλιαρή σοκολάτα.
Συνεχίζουμε και βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι και τα στρώνουμε σε φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε την μισή μους και από πάνω κάνουμε ακόμα μία στρώση με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.
Έπειτα, καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους και βάζουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στην κατάψυξη.
Όταν παγώσουν τα κόβουμε σε παστάκια και τα καλύπτουμε με χλιαρή λιωμένη σοκολάτα της επιλογής μας.
Βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο και προαιρετικά διακοσμούμε με σαντιγί και μαρασκίνο.
Τέλος, τα τυλίγουμε με κομμάτια από αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.
www.xrysessyntages.gr
0 Σχόλια