Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κυπριακές χαλλουμωτές

.
Πρόκειται για παραδοσιακές χαλλουμωτές που παρασκευάζονται με την προσθήκη κομματιών χαλουμιού και δυόσμου σε ζύμη για ψωμί, κι έχουν συνήθως το σχήμα στρογγυλών ψωμιών.
Ταιριάζουν ιδανικά με αρωματικό βούτυρο ή με μερικές σταγόνες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
 
Θα χρειαστείς:
500γρ χωριάτικο αλεύρι
1/2 φακ. μαγιά
1 κουτ. κοφτό αλάτι
2 φλιτζ. χλιαρό νερό
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 χαλούμι μεγάλο ή 2 σε κυβάκια
2 κ.σ δυόσμο ξερό
1 αυγό χτυπημένο με 1 κ.σ νερό 
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό. 
Ζυμώνουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. 
Αναμειγνύουμε το χαλούμι με τον δυόσμο και το προσθέτουμε στη ζύμη. 
Πλάθουμε μικρά ψωμάκια, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.
Ψήνουμε τις χαλλουμωτές στους 150 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια