Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σταβλίσιες μπριζόλες στο τηγάνι

.
Υλικά
2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες γύρω στο 1 κιλό
2 κουτ. γλ. ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
Πιπέρι από μύλο 
Εκτέλεση
Αφήνουμε τις μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Τις μπατονάρουμε με χαρτί κουζίνας, ώστε να είναι στεγνές.
Βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει για 5 λεπτά.
– θέλουμε να βγάζει καπνούς –
Βάζουμε στο καυτό τηγάνι 1 κουτ. γλ. ελαιόλαδο.
Επάνω ακουμπάμε την μπριζόλα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά μας, στο μέτριο, και ψήνουμε, γυρίζοντας την μπριζόλα πλευρά, ανά λεπτό, για 10 -12 λεπτά.
Βγάζουμε την μπριζόλα από το τηγάνι, και την βάζουμε σε ξύλο κοπής, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε ψήνοντας με τον ίδιο τρόπο και την δεύτερη μπριζόλα.
Αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι στην κάθε μπριζόλα, και σερβίρουμε.

Σημείωση:
Η μπριζόλες με κόκαλο, χρειάζονται 4-5 λεπτά παραπάνω για να ψηθούν, συγκριτικά με μπριζόλες χωρίς κόκαλο, που χρειάζονται 6-8 λεπτά.
Αλατίζουμε τις μπριζόλες στο τέλος για να μην σκληρύνουν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια