Η Παγκόσμια Ημέρα Καρύδας στις 2 Σεπτεμβρίου αναγνωρίζει τη γευστική και αρωματική διατροφή που προσφέρει η καρύδα σε πολλά προϊόντα.
Βιολογικά, η καρύδα είναι σπόρος, ξηρός καρπός και καρπός όλα σε μία συσκευασία.
Πουτίγκα με γάλα καρύδας ΕΔΩ
Μους καρύδας, σερβιρισµένη µέσα σε καρύδα ΕΔΩ
Παγωτό καρύδα ΕΔΩ
Νηστίσιμη τάρτα μαύρης σοκολάτας με καρύδα ΕΔΩ
Μπαστούνια με ινδική καρύδα ΕΔΩ
Κρέμα με γάλα καρύδας ΕΔΩ
Ωστόσο, ο όρος για ένα μονόσπορο καρπό (καρύδι) είναι «ντρούπε». Κάθε μέρος της καρύδας προέρχεται από το νερό μέσα στο κέλυφος στο εξωτερικό φλοιό. Το λάδι του ενυδατώνει το δέρμα μας και βελτιώνει τη γεύση του φαγητού μας. Το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είναι μια υπερτροφή!
Η καρύδα είναι γεμάτη αντι-ιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτός ο πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά σπόρος παρέχει φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6, σίδηρο και μέταλλα.
Καλλιεργημένη σε τροπικές περιοχές, η καρύδα φέρνει επίσης στο μυαλό πεντανόστιμα τροπικά ποτά όπως η pina colada. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα καρύδας για να φτιάξουμε παγωτό, σάλτσες και σούπες.
0 Σχόλια