Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αφράτες πίτες

.
Υλικά
για τις πίτες
-300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-200 γρ. αλεύρι “Κούλα”
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-αλάτι
για το ντιπάκι
-1 μικρό μπολ γιαούρτι στραγγιστό
-1 lime
-1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με πηρούνι το γιαούρτι, το αλεύρι και το μπέηκιν πάουντερ, αφού πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι.
Ζυμώνουμε στη συνέχεια με τα χέρια μας το μίγμα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, τοποθετούμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 μέρη τα οποία ανοίγουμε σε φύλλα.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.
Για να φτιάξουμε το ντιπάκι, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό ενός lime, τον άνιθο και λίγο αλάτι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια