1000γρ.σαρκα σύκου
300γρ ζάχαρη
300γρ καρύδια
ξύσμα λεμονιού
και 2 κ. σ. χυμό λεμονιού.
Ξεφλουδιζουμε τα σύκα και τα περνάμε στο μουλτι. Να γίνουν πολτός. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Το βάζουμε σέ μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και μετά χαμηλώνουμε την εστία στο ελάχιστο. Και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν δούμε ότι δένει προσθέτουμε τον ξηρό καρπό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε άνοιγμα στην κατσαρόλα (να κάνουμε μια γραμμή με την κουτάλα και να μην ενώσει ο πολτός.) Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και εκεί πασπαλίζουμε με σουσάμι αδειάζουμε το μίγμα. Το στρώνουμε με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι. Το σκεπάζουμε με τούλι και το αφήνουμε στον ήλιο περισσότερο από 2-3 μέρες.
Το βράδυ το βάζουμε μέσα. Το αφήνουμε τόσο που να στεγνώσει και να στέκεται. Όταν σταθεροποιηθει το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε και από αυτή την Πλευρά σουσάμι. Όταν έχει στεγνώσει εντελώς το κόβουμε κομματάκια και το απολαυμβανουμε.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Anna Lampropouloy
0 Σχόλια