5 γκρέιπφρουτ
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Ετοιμασία
Ξύνουμε στον ψιλό τρίφτη το εξωτερικό μέρος της φλούδας των γκρέιπφρουτ που είναι το πιο πικρό, προσέχοντας να μη φτάσουμε στο άσπρο μέρος του φρούτου.
Κόβουμε από τα φρούτα ένα μικρό τμήμα από πάνω και από κάτω και χωρίζουμε τη φλούδα από τη σάρκα του φρούτου.
Κόβουμε την φλούδα του κάθε γκρέιπφρουτ σε 4-6 κομμάτια.
(ανάλογα με το μέγεθος)
Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτά κουρελάκια και τις πλένουμε με άφθονο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, ρίχνουμε μέσα τις φλούδες και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά (από τη στιγμή που ξαναρχίσει ο βρασμός).
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό.
Για τις επόμενες 24 ώρες θα αλλάζουμε το νερό με καθαρό κάθε 3-4 ώρες.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό να βράσουν.
Μόλις το σιρόπι μας αρχίζει να δένει ρίχνουμε και τα γκρέιπφρουτ και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι κανονικά.
Αποσύρουμε το γλυκό από την φωτιά , ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε έτσι 24 ώρες.
Δεν σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα μας με το καπάκι της γιατί θα μας νερώσει το σιρόπι.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Την επόμενη μέρα αν χρειαστεί να δέσει πάλι το σιρόπι μας , βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα το γλυκό μας (αν το ξαναβράσουμε θα λιώσει).
Βράζουμε πάλι το σιρόπι μας , σκέτο.
Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα και καλύπτουμε όλο το γλυκό μας με το σιρόπι του για να μην μας χαλάσει.
0 Σχόλια