Κάθε τόσο, η ανθρώπινη φυλή πετυχαίνει κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο και η Εθνική Ημέρα της Σελήνης γιορτάζει την περίσταση που αφήσαμε για πρώτη φορά τα βήματα από τον πλησιέστερο γείτονά μας.
Είναι ίσως καλύτερο να σχολιάσετε ήσυχα πόσο καιρό έχει περάσει από τότε που προσγειώθηκαν οι τελευταίοι επισκέπτες εκεί, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τσιγκουνευτείτε τους εορτασμούς.
Σε τελική ανάλυση, δεν θα υπάρξει ποτέ καλύτερη δικαιολογία για να εκτοξεύσεις ρουκέτες πυροτεχνημάτων πάνω από τη γειτονιά σου και να ντυθείς με ένα κοστούμι από αλουμινόχαρτο με ένα μπολ ψαριού στο κεφάλι σου. Εναλλακτικά, μπορεί να προτιμήσετε να σύρετε ένα τηλεσκόπιο έξω στον κήπο ή ίσως να καθίσετε σε έναν κύκλο ουρλιάζοντας σαν λύκοι καθώς το φεγγάρι ανατέλλει.
Ωστόσο, να προσέχετε ποιον προσκαλείτε στο πάρτι της Εθνικής Ημέρας της Σελήνης, καθώς σίγουρα θα υπάρχει ένας καλεσμένος που θα επιμένει ότι το πάρτι δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα και ότι προσποιείτε τα χοτ-ντογκ και την μπύρα σε ένα κινηματογραφικό στούντιο κάπου στη Νεβάδα.
Μάθετε για την Εθνική Ημέρα Σελήνης
Ο Νιλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατέβηκε στην επιφάνεια του φεγγαριού με κρατήρες και είπε τα εξής λόγια:
«Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα».
Αυτές είναι λέξεις που λίγο πολύ σε όλο τον κόσμο είναι εξοικειωμένες!
Όταν συνέβη αυτό, ήταν μια από τις πιο μνημειώδεις περιστάσεις στην ιστορία μας. Την Εθνική Ημέρα της Σελήνης, γιορτάζουμε την ιστορική προσγείωση στο φεγγάρι που έγινε στις 20 Ιουλίου 1969. Αφιερώνουμε επίσης χρόνο για να εξετάσουμε τη μνημειώδη προσπάθεια που χρειάζεται για να απογειωθεί ένα διαστημικό πρόγραμμα. Μπορεί να πιστεύατε ότι θα είχαμε κάνει εκατομμύρια διαστημικές αποστολές από τότε, αλλά απλά δεν είναι τόσο εύκολο!
Την Εθνική Ημέρα της Σελήνης, αφιερώνουμε χρόνο για να θυμηθούμε τις βαθιές και περίεργες στιγμές στο διάστημα που είχαν ως αποτέλεσμα οι Ηνωμένες Πολιτείες να είναι η πρώτη χώρα που έβαλε τη σημαία τους στο φεγγάρι. Αυτό είναι σίγουρα κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι!
Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Σελήνης
Για να κατανοήσουμε την ιστορία της Εθνικής Ημέρας Σελήνης, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε την ιστορία τέτοιων διαστημικών αποστολών. Στις 25 Μαΐου 1969, ανακοινώθηκε από τον John F. Kennedy, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος, ότι θα ξεκινήσει το διαστημικό πρόγραμμα Apollo. Αυτό ξεκίνησε το έργο της NASA για μια επανδρωμένη προσγείωση στη Σελήνη. Δήλωσε ότι ήταν το εργοστάσιό του για να βεβαιωθεί ότι θα υπήρχε ένας Αμερικανός στη Σελήνη μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Μετά από αυτό, οι Αμερικανοί δέχθηκαν τις πρώτες τηλεοπτικές εικόνες της επιφάνειας του φεγγαριού. Αυτό ήταν δυνατό επειδή οι εικόνες μεταδόθηκαν από το Ranger 7, το οποίο ήταν το μη επανδρωμένο probe της NASA. Οι Αμερικανοί μπόρεσαν τότε να παρακολουθήσουν καθώς το Apollo 8 επαναλάμβανε την τροχιά του δέκα φορές γύρω από το φεγγάρι. Αυτή ήταν η πρώτη επανδρωμένη πτήση.
Η ιστορική πρώτη έλαβε χώρα όταν το Apollo 11 προσγειώθηκε στο φεγγάρι για πρώτη φορά. Ο κόσμος κράτησε την ανάσα του όταν τρεις άνδρες έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν στην επιφάνεια του φεγγαριού. Ωστόσο, δεν πήγαν όλα τα συστήματα, καθώς η NASA τελείωσε το πρόγραμμά της Apollo με το Apollo 17. Αυτή ήταν η τελευταία αποστολή προσγείωσης στη Σελήνη, η οποία συνέβη το 1972.
Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, αρχίσαμε να βλέπουμε περισσότερα διαστημικά προγράμματα να ξεκινούν, οπότε θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερη διαστημική δραστηριότητα από εδώ και στο εξής. Αυτό κατέστη δυνατό επειδή η NASA συνεργάστηκε με εμπορικές εταιρείες προκειμένου να διασφαλίσει ότι υπάρχει η απαιτούμενη χρηματοδότηση για να συνεχιστούν αυτά τα έργα.
Το SpaceX είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ανήκει στον Έλον Μασκ, αυτή η εταιρεία σχεδιάζει και εκτοξεύει προηγμένα διαστημόπλοια και πυραύλους. Στόχος τους είναι να αποικίσουν τον Άρη και έχουμε δει πολλές απίστευτες καινοτομίες που έχουν φέρει στο προσκήνιο. Εάν δεν γνωρίζετε πολλά για αυτό, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε λίγο από το χρόνο σας την Εθνική Ημέρα της Σελήνης για να μάθετε περισσότερα.
0 Σχόλια