Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καμπαξίδικα λουκούμια

.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ χλιαρο νερο
100γρ λαδι σπορελαιο
1 κουτ σουπας αλατι
1 κουτ σουπας ζαχαρη
50 γρ.μαγια νωπη η 2 φακελακια ξερη
Περιπου 1 κιλο αλευρι. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμιση
Θα χρειαστουμε σουσαμι καβουρντισμενο και ελαφρως αλλεσμενο.2 κουταλακια γλυκου κανελα 1 κουταλακι μπαχαρι τριμμενο
μισο κουταλακι γαριφαλο τριμμενο λιγο κυμινο αν θελετε(εγω δεν βαζω)και καρυδια αλλεσμενα και αυτα αν θελετε(εγω βαζω)
2 φλυτζανες λαδι μισο μισο δηλ ελαιολαδο και σπορελαιο.
Κανουμε ενα ζυμαρι απαλο περιπου σαν του ψωμιου.το αφηνουμε να φουσκωσει μετα το χωριζουμε σε 3 μερη.
Αλοιφουμε μια επιφανεια με λαδι και βουταμε τα χερια μας στο λαδι που εχουμε και ανοιγουμε με καθε ενα μερος ζυμης φυλλο περ.30 εκατοστα να μην ειναι πολυ χοντρο αλλα ουτε και φυλλο πιτας. Αλοιφουμε με αρκετο λαδι και πασπαλιζουμε αρκετη γεμιση.ανοιγουμε το αλλο φυλλο το βαζουμε πανω στο ανοιγμενο και πασπαλισμενο με την γεμιση το λαδωνουμε και αυτο και πασπαλιζουμε παλι με αρκετη γεμιση.
Ανοιγουμε και το τριτο φυλλο το βαζουμε πανω στα αλλα λαδωνουμε και το παταμε ελαφρα να κολλησει και γυρο γυρο το παταμε.μετα οπως ειναι κοβουμε λωριδες στριβουμε με τα χερια αντιστροφα και το γυριζουμε σαν μακροστενο κουλουρακι.
Τοποθετουμε σε αρκετα λαδωμενο ταψι πολυ κοντα να μην εχουν αποσταση καθολου μεταξυ τους.τα αφηνουμε να φουσκωσουν ξανα λαδωνοντας απο πανω αρκετα.μετα ψηνουμε σε μετριο φουρνο.
Τωρα η ωρα ψησιματος εξαρταται απο τον φουρνο.περιπου 3 τεταρτα στους 180 το ψηνω εγω!
Το λαδι μην το λυπηθειτε οσο και να βαλετε δεν θα φαινεται μετα το ψησιμο και θα ειναι ωραιο τραγανο.
Ελένη Τολιοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια