800 γρ. μοσχάρι, ποντίκι
αλάτι
πιπέρι
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ελαιόλαδο
3-4 σκ. σκόρδο
100 γρ. κρασί λευκό
1 κύβο κότας
500-600 γρ. νερό, βραστό
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κάππαρη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες, βρασμένες
2 κ.σ. ξίδι, λευκό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό
φέτες λεμόνι
Εκτέλεση
Για το σοφρίτο
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, βάζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Σε μία ρηχή κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρέας, το ξίδι, το κρασί, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον κύβο κότας, το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοψήνουμε για 1 ½ ώρα. Κάθε μισή ώρα ελέγχουμε το φαγητό και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κάππαρη, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Για τις πατάτες
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες κομμένες σε κομμάτια, λευκό ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Πιέζουμε ελαφρώς τις πατάτες για να σπάσουν αλλά να μην γίνουν πουρές.
Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε το κρέας πάνω στις πατάτες. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμόνι.
0 Σχόλια