.
Για τους λάτρεις των μανιταριών (κι όχι μόνο!) ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι είναι τα μανιτάρια πλευρώτους! Μάλιστα αν μαγειρευτούν σωστά, είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.Υλικά:
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 3 κ. σ. ξίδι βαλσάμικο
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. πάπρικα
- 2 κ. σ. φρέσκια ρίγανη (ή λιγότερη ξερή)
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι - πιπέρι
- Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σ' ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα κι αφού ανακατέψουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός το μαϊντανό, αλείφουμε τα μανιτάρια με πινέλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200ο C για 20΄περίπου.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με πασπαλισμένο μαϊντανό! Αλλά και κρύα δε χάνουν τίποτα από τη νοστιμιά τους!
0 Σχόλια