Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κέικ σαν Μπακλαβάς

.
100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση)
2 φύλλα κρούστας
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γρ. μπέικιν πάουντερ
125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε θ.δ.
125 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
100 ml γάλα
1 βανίλια, σκόνη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού (Για το σιρόπι)
75 γρ. ζάχαρη καστανή (Για τη γέμιση)
1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη (Για τη γέμιση )
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη (Για τη γέμιση)
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο (Για τη γέμιση)
1/2 φλ. νερό (Για το σιρόπι)
3/4 φλ. ζάχαρη (Για το σιρόπι)
1 κ.σ. μέλι (Για το σιρόπι)
1 ξύλο κανέλα (Για το σιρόπι)
1 φλούδα από ακέρωτο λεμόνι (Για το σιρόπι)
Ας μαγειρέψουμε
- Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας ανάμεσά τους.
- Κόβουμε όσα περισσεύουν, αφήνοντας 1-2 εκ. φύλλου πάνω από το ύψος της φόρμας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΊC.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το βούτυρο. Σε άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, ρυθμίζουμε την ένταση του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη
φόρμα και στρώνουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή γέμιση.
- Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και την υπόλοιπη γέμιση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5-6 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
- Μόλις το κέικ κρυώσει, ρίχνουμε επάνω του το χλιαρό σιρόπι με ένα κουτάλι της σούπας (όχι όλο μαζί γιατί μπορεί να λασπώσει).
- Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια