.
Αυτά τα φιογκάκια με τη κρεμώδη σάλτσα μανιταριών είναι πραγματικά μια γαστριμαργική απόλαυση και ετοιμάζονται στο «πι και φι»… Μια απλή, εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή για τις μέρες που δε προλαβαίνετε να φτιάξετε κάτι πολύπλοκο, αλλά δε θέλετε να υστερεί το φαγητό σας σε γεύση, και σε εμφάνιση! Άλλωστε φίλες μου, το μάτι «χορταίνει» πρώτα γι' αυτό θα πρέπει να προσέχουμε τα πιάτα που σερβίρουμε για τους αγαπημένους μας, εκτός από νόστιμα να είναι ευπαρουσίαστα σερβιρισμένα!
Γιατί και στο φαγητό, όπως και σε όλα, η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά!!!
Υλικά:
- 500 γρ. φιογκάκια, (ή πένες, βίδες ή όποιο άλλο προτιμάτε)
- 7 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι,
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. μπέικον ή ζαμπόν
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή κονσέρβα
- 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κ. σ. τσαγιού μαϊντανός
- αλάτι πιπέρι
- τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
- 1 κύβος λαχανικών για ζυμαρικά
- Βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό που έχουμε ρίξει και τον κύβο για έξτρα γεύση.
- Τα βράζουμε 1-2΄ λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Κρατάμε 1/2 φλ. νερού από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι αφού τα στραγγίξουμε τα λαδώνουμε με τις 3 κ. σ. ελαιόλαδο και τ' ανακατεύουμε.
- Στο μεταξύ, σε μέτρια φωτιά σ' ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε τις άλλες 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια, και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 3-5' περίπου μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα.
- Ρίχνουμε το βρασμένο νερό που κρατήσαμε και τα ζυμαρικά να πάρουν την τελευταία βράση μέσα στη σάλτσα ενώ πασπαλίζουμε και το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε ζεστά με τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, ή μοτσαρέλα, ή κεφαλοτύρι ή άλλο της αρεσκείας σας! ).
0 Σχόλια