Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αρμενοβίλ - σεμιφρέντο Θεσσαλονίκης

.
Είναι σκέτος πειρασμός το παγωτό αρμενοβίλ
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αμύγδαλα, ψημένα
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
75 γρ. μπεζέδες
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
γκανάζ σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, βάζοντας ένα σκεύος μαγειρικής ή ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί.
Αδειάζουμε σε αυτό τα 200 γραμμάρια της ζάχαρης και ανακατεύουμε έως ότου η ζάχαρη να ροδίσει και να λιώσει.
Προσθέτουμε τότε τα 200 γραμμάρια από τα ψημένα αμύγδαλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία ξύλινη κουτάλα.
Όταν τα αμύγδαλα αναμειχθούν καλά με την ζάχαρη, τα αδειάζουμε στο τραπέζι επάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Το επόμενο βήμα είναι να τυλίξουμε τα αμύγδαλα με την λαδόκολλα. Απλώνουμε από πάνω μία πετσέτα μαγειρικής και με τον πλάστη χτυπάμε τα αμύγδαλα ώστε να θρυμματιστούν. Μπορούμε να τα σπάσουμε και στο μπλέντερ.
Σε ένα μπωλ, αδειάζουμε τα 500 γραμμάρια από την φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά με το μίξερ έως ότου να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε τώρα τα 400 γραμμάρια από το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Όταν το μίγμα αυτό έχει αφρατέψει από το χτύπημα, συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μπωλ 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας, 75 γραμμάρια μπεζέδες σπασμένους και τα θρυμματισμένα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο μπωλ με τη μαρίζ.
Τοποθετούμε σε μία τάβλα κουζίνας, μία φόρμα μεταλλική διαστάσεων περίπου 25Χ35 εκατοστά και αδειάζουμε μέσα της το περιεχόμενο από το μπωλ. Καλό είναι να έχουμε βάλει πρώτα κάτω στην τάβλα λαδόκολλα ώστε να μην κολλάνε τα υλικά.
Στρώνουμε καλά το μίγμα στη φόρμα με μία σπάτουλα, και την βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Μετά από αυτές τις ώρες, βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και το παγωτό μας είναι ουσιαστικά έτοιμο.
Μπορείτε να το σερβίρετε κόβοντάς το σε κομμάτια και ρίχνοντας επάνω του γκανάζ σοκολάτας και για ακόμα καλύτερη γεύση μπορείτε να πασπαλίσετε και με μπεζέδες!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια