1000 γρ Φύλλα με Κακάο "Κασσάνδρα ΟΕ"
575 γρ Αιγοπρόβειο βούτυρο 99,8% λιπαρά ή βούτυρο Αγελαδινό 99,8 %
400 γρ Αμύγδαλο Τέξας Ελληνικό
1800 γρ Άχνη Ζάχαρη
Παίρνουμε 14 φύλλα με Κακάο και με τη βοήθεια ενός χάρακα τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων 10,5 X 10,5 εκατοστά
Όπως είναι κομμένα τα κομμάτια τοποθετούμε στο μέσο του καθενός και ελαφρά προς την άκρη του 10-12 γρ απ΄τα τριμμένα αμύγδαλα.
Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια και κλείνουμε σε τρίγωνο.
Τα τοποθετούμε αντικριστά σε ταψί 60 X 40 εκατοστών ώστε να χωρέσουν όσο ποιο πολλά γίνεται.
Σημείωση:Στο συγκεκριμένο ταψί χώρεσαν 36 τεμάχια και τα συγκεκριμένα 36 τεμάχια χρειάζονται 575 γρ λιπαρής ουσίας.
Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά όχι πάνω από 37°C και περιχύνουμε απαλά τα τετράγωνα μαντιλάκια, προσέχοντας να μην τα ταρακουνάμε και βγει το αμύγδαλο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C γα 40-50 λεπτά της ώρας (ανάλογα με τον εκάστοτε φούρνο).
Μόλις βγουν τα τρίγωνα από το φούρνο, τα παίρνουμε ένα ένα, τα ανοίγουμε με το χέρι λίγο, απαλά και τα γεμίζουμε με 50-60 γρ άχνης ζάχαρης.
Τα αφήνουμε σε σχάρα να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρουμε.
Συνταγή / Εκτέλεση: Joseph Azzam
0 Σχόλια