Υλικά Συνταγής
4 μεγάλα αυγά
220 γραμ. ζάχαρη
220 γραμ. μαλακό βούτυρο
220 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα πραλίνα
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμ. άχνη ζάχαρη
125 γραμ. κακάο
400 γραμ. πραλίνα
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Κέικ με μερέντα
Το καλύτερο κέικ γεμιστό με μερέντα από την Αργυρώ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Στην συνέχεια για το κέικ με μερέντα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ με μερέντα.
Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα.
Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα για κέικ.
Το μείγμα για κεικ πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.
Ισομοιράζουμε το μείγμα για κέικ στις δυο έτοιμες φόρμες του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά.
Προσοχή! Για να ψηθεί ωραία δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα του κέικ είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά στη φορμα για κεικ.
Με μαχαιρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.
Αναποδογυρίζουμε σε σχαρα να κρυώσουν τελείως.
Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι.
Αλείφουμε στρώση κρεμα – πραλινα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.
Για την κρεμα του κέικ με μερέντα
Στον καδο του μιξερ βάζουμε το μαλακό βουτυρο με την ζαχαρη αχνη και το κακαο σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αλατι και τη βανιλια.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την πραλινα και δυναμώνουμε την ταχύτητα του μιξερ.
Χτυπάμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα από 150 με 200 γραμ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε).
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει λεία η κρεμα και να είναι αφράτη.
0 Σχόλια