Δεν χρειάζεται ούτε πολύ ζάχαρη , ούτε και πολύ βράσιμο , πρώτον γιατί το σιρόπι δένει γρήγορα λόγω της γλυκύτητας του φρούτου και δεύτερον αν βράσει περισσότερο θα σκουρύνει πολύ.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι
1 κιλό και 280 γραμ. χουρμάδες ξηροί ( καλύτερα όχι "βασιλικοί "
800 γραμ. ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
1κομμάτι κανέλλας δυο - τρία γαρύφαλλα ολόκληρα ( εγώ δεν έβαλα )
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού και αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη .
Βάζουμε τους χουρμάδες σε κρύο νερό για περίπου τρείς ώρες . Μετά με προσοχή βγάζουμε το κουκούτσι με ένα χοντρό καλαμάκι ή τσοπ στικ , και στη θέση του βάζουμε ένα αμύγδαλο. Βράζουμε το νερό , τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για δύο λεπτά και μετά ρίχνουμε τους χουρμάδες τους οποίους βράζουμε σε δυνατή φωτιά . Ξαφρίζουμε και όταν δέσει το γλυκό ρίχνουμε το λεμόνι αφήνοντας να πάρει μια βράση .
Ξαναλέμε πως το γλυκό δένει σχεδόν αμέσως .
Η συνταγή λέει πως ρίχνουμε τους χουρμάδες όπως είναι. Εγώ όμως όταν τους βγάλω απ το νερό τους ξεφλουδίζω ..όσοι ξεφλουδίζονται φυσικά .
Μόλις μισοκρυώσει το βάζουμε στο βάζο .
ΣΣ. Οι βασιλικοί χουρμάδες γίνονται δύσκολα γιατί λιώνουν εύκολα και δεν θα έχουν τόσο καλή εμφάνιση . Ο παραπάνω είναι βασιλικοί και με δυσκόλεψαν . Στην φωτογραφία που ακολουθεί είναι μικροί χουρμάδες πολύ διαφορετικοί στην παρασκευή τους , στο χρώμα και στην υφή.
1diavazo1
0 Σχόλια