110 γρ. βούτυρο
250 γρ. νερό
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
5 αβγά, μεσαία
Για την κρέμα
100 γρ. κορν φλάουρ
1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κακάο
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα
Για τη ζύμη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει το βούτυρο.
Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με μια κουτάλα μέχρι να χάσει το μείγμα όλη την υγρασία του και να δέσει.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά για να κρυώσει.
Βάζουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αβγό για να βάλουμε το επόμενο. Το μείγμα πρέπει να πάρει την υφή μιας παχύρευστης ζύμης.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες 20 εκ. βουτυρωμένες και αλευρωμένες με λαδόκολλα στη βάση τους και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, 100 γρ. από το γάλα και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 900 γρ. από το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση χωρίς να ανακατέψουμε.
Μόλις πάρει μια βράση βάζουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει το κακάο, η ζάχαρη και να σφίξει η κρέμα. Δεν θέλουμε να έχει γεύση από το κορν φλάουρ. Σε περίπτωση που το νιώθουμε στη γεύση τότε μαγειρεύουμε περισσότερη ώρα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε μια φόρμα 20 εκ. στρώνουμε μεμβράνη και τοποθετούμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη.
Απλώνουμε όλη την κρύα γέμιση και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Σε μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και αφήνουμε να λιώσει.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από την τούρτα.
Απλώνουμε το αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.
akispetretzikis
0 Σχόλια