Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου

.
Η μοναδική γεύση του κάστανου συνδυάζεται υπέροχα με τα αρώματα αυτού του πιάτου!
Για το ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο θα χρειαστείτε:
Για το ψαρονέφρι:
2κ.σ βούτυρο γάλακτος για σοτάρισμα
1 ψαρονέφρι ολόκληρο
30ml. σιρόπι σφενδάμου
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια θυμάρι
Χοντρό αλάτι & πιπέρι
Για τον πουρέ κάστανο:
2κ.σ λιωμένο βούτυρο γάλακτος
2 πατάτες
200gr. βρασμένο κάστανο
150ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι & πιπέρι
Για το ψαρονέφρι:
Αλατοπιπερώνουμε καλά το ψαρονέφρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι , αφήνουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε καλά το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και από πάνω το ψαρονέφρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20’. Το βγάζουμε και το αφήνουμε 5’ να ξεκουραστεί.

Για τον πουρέ κάστανο:
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε από το νερό.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε την κρέμα και τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με την μισή ποσότητα από το βούτυρο και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την κρέμα και τα κάστανα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μας με το πιρούνι μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το σιρόπι, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι ο πουρές μας να έχει ομοιόμορφη υφή.
Είμαι σίγουρος πως αν το επιλέξετε για το Χριστουγεννιάτικο μενού σας, θα εντυπωσιάσετε τους πάντες! Και μιας και μιλάμε για Χριστούγεννα, σας προτείνω 5 συνταγές μου που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε!
Από Τον Πέτρο Συρίγο!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια