.
Τα Μαρόν γλασέ γίνονται πανεύκολα, εφόσον έχουμε ήδη φτιάξει το Γλυκό Κάστανο. Το μόνο που απομένει είναι ένα ακόμη βήμα.Βάζουμε το Γλυκό Κάστανο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από το περιττό σιρόπι.
(Το σιρόπι που περισσεύει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν γλυκαντικό μέσα σε κρέμες, να το σερβίρουμε πάνω σπό παγωτό ή στραγγιστό γιαούρτι ή να το βάλουμε πάνω από ανθότυρο με λίγη κανέλα και να το φάμε σαν επιδόρπιο).
Τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο με την πόρτα ελαφρώς ανοιγμένη (βάζουμε ένα στήριγμα για να την κρατήσουμε ανοιχτή) και τα αφήνουμε μέσα για μια ώρα ή μέχρι να κρυώσει ο φούρνος.
Ελέγχουμε εάν τα κάστανα έχουν στεγνώσει.
Εάν όχι, επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μία ακόμη φορά.
Αφού στεγνώσουν τα βάζουμε σε θήκες χάρτινες ή τα τυλίγουμε ένα-ένα με λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο ή σελοφάν.
Τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Υλικά
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κ. σ. γάλα (πλήρες σε λιπαρά)
20 κάστανα γλασέ
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά. Ρίχνουμε τα κάστανα ένα ένα στη σοκολάτα και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Αν θέλουμε τα στολίζουμε με αμύγδαλα ή φουντούκια. Τα αφήνουμε 12 ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμα!
0 Σχόλια