Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού

.
Συστατικά
70 γρ. πάνκο (φρυγανιά τριμμένη)
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. μείγμα 5 spices
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 κουνουπίδι, μεγάλο
ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
γιαούρτι στραγγιστό, με λίγα μπαχαρικά

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πάνκο, την παρμεζάνα και το μείγμα μπαχαρικών.
Σε τρία μεγάλα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα με το πάνκο.
Περνάμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και μετά από το τρίτο μείγμα.
Παράλληλα έχουμε βάλει σε μια κατσαρόλα λάδι με βάθος 3-4 εκ.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις το λάδι φτάσει τους 180ο C τηγανίζουμε τα κομματάκια από το κουνουπίδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα της αρεσκείας μας ή με γιαούρτι με λίγα μπαχαρικά μέσα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια