γλυκό κουταλιού (ότι μας αρέσει)
το σιρόπι από το γλυκό
φρυγανιά τριμμένη
καρύδια χοντροκομμένα
λίγο χλιαρό νερό
κουβερτούρα
Οδηγίες
Κόβουμε το γλυκό κουταλιού σε κομματάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε τα καρύδια.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε σιρόπι από το γλυκό και το αραιώνουμε με ίση ποσότητα (ή λίγο λιγότερο),χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το υγρό στοιχείο στη λεκανίτσα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε φρυγανιά τόση όση για να μας γίνει μια ζύμη που να πλάθεται μπαλίτσες. Πλάθουμε τις μπαλίτσες μας και βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε ελαιόλαδο για να γυαλίσει και να αραιώσει λίγο. Βουτάμε τις μπαλίτσες στην κουβερτούρα και αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Αφήνουμε να στεγνώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με γλυκό κουταλιού κάστανο, πριν προσθέσω τη φρυγανιά, έβαλα πουρέ κάστανου για περσότερη γεύση και λίγο κονιάκ.
Δεν υπάρχουν αναλογίες, εξαρτάται από το υγρό στοιχείο που βάζουμε.
0 Σχόλια