2 ασπράδια
480 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από σήτα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Πριν σφίξει προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα.
Αν φοβόμαστε για τα αβγά, μπορούμε να τα παστεριώσουμε βάζοντάς τα σε νερό 60ο C για 3 λεπτά.
Αφαιρούμε τα αβγά από το νερό, τα κρυώνουμε αμέσως, και τα χρησιμοποιούμε κανονικά στη συνταγή.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε αεροστεγή συσκευασία για 3 μέρες.
Για τη διακόσμηση
Μεταφέρουμε το royal icing σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα ή το κέικ.
0 Σχόλια