4 βάζα περίπου
40 μανταρίνια πολύ μικρά κλημεντίνες
3 κιλά ζάχαρη
10 κούπες νερό
2 λεμόνια τον χυμό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανταρίνια και με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι στο μέρος του κοτσανιού.
Τα βράζουμε τρεις φορές από 10'.
Τα βγάζουμε σε τρυπητό για λίγο και κατόπιν τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας με το άνοιγμα προς τα κάτω για μια με δύο ώρες.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10' και κατόπιν προσθέτουμε τα μανταρίνια και τα βράζουμε όλα μαζί για 15'. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξινό και βράζουμε για πολύ λίγο να δέσει. Εγώ έβρασα μόνο 3' γιατί ήταν έτοιμο θα το δείτε. Όταν ρίχνοντας σε ένα πιάτο κάνει κόμπο σαν πέρλα και δεν τρέχει είναι έτοιμο. Καλή επιτυχία!
Προτιμήστε να το φτιάξετε σχεδόν μόλις βγαίνουν τα μανταρίνια και είναι μικρά και ελαφρώς αγουρωπά και με λεπτή φλούδα
0 Σχόλια