1 κιλό ντοματίνια
1 κιλό ζάχαρη
2-3 λεμόνια
250 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα ντοματίνια και καθαρίζουμε το κοτσάνι. Τα βουτάμε σε ζεστό νερό για 1 με 2 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και στύβουμε δύο λεμόνια και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. Μετά τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στο σουρωτήρι να σουρώνουν.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη το νερό γλυκάνισο κανέλα και γαρύφαλλο για δύο λεπτά και τοποθετούμε μέσα τα ντοματίνια να το αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ξαφρίζουμε το γλυκό και το αφήνουμε 24 ώρες για να βγάλει τα ζουμιά του.
Την άλλη μέρα το βράζουμε για 20 λεπτά και πριν το σβήσουμε και να δούμε ότι σιρόπι έχει ξεκινήσει να πήξει λίγο στίβουμε μισό λεμόνι και το ρίχνουμε στο γλυκό αυτό το κάνουμε για να μη ζαχαρώσει το γλυκό.
0 Σχόλια