Υλικά
1 κιλό αρώνια
1 κιλό ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Πλένω καλά τους καρπούς της αρώνιας και τους βάζω να στραγγίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζω την αρώνια με τη ζάχαρη και αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα προσθέτω το νερό και βράζω σε σιγανή φωτιά. Μόλις αρχίσει να δένει το γλυκό προσθέτω το χυμό λεμονιού.
Αφού δέσει καλά το γλυκό, το αφήνω για λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζω αποστειρωμένα βαζάκια.
0 Σχόλια