.
Στη Χίο το λένε Ροδοζάχαρη , είναι από άγριες τριανταφυλλιές κατάλληλες μόνο για γλυκό. Δεν θα πιστέψετε τι μυρωδιά έχουν! Μάιος και Ιούνιος είναι η εποχή των τριαντάφυλλων.1 ώρα και 20 λεπτά
Υλικά1/2 κιλό φύλλα από τριαντάφυλλα
2 κιλά ζάχαρη
6 κούπες νερό
Χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.σ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Κόβουμε φύλλο φύλλο από τα τριαντάφυλλα και τα κοσκινίζουμε.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό να βράσουν για 30 λεπτά να μαλακώσουν τα φύλλα, με το βράσιμο αλλάζει το χρώμα των φύλλων.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και αφήνουμε για 40 λεπτά ανακατεύουμε συχνά.
Αφού δέσει το γλυκό, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και την γλυκόζη αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και βάζουμε σε αποστειρωμένα και στεγνά βαζάκια.
Βάλτε το πάνω σ' ένα κομμάτι φρέσκο ψωμί με βούτυρο.... απλά φανταστικό.
0 Σχόλια