1 κιλό κρεμμύδια κόκκινα
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
700 γρ ζάχαρη καστανή
100 ml λευκό κρασί
50 ml κονιάκ
3 φύλλα δάφνης
3 γαρίφαλλα
3 ξυλάκια κανέλας
2 αστεράκια γλυκάνισο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Τα πλένουμε καλά. Τα κόβουμε στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε κρεμμύδια κάι την ζάχαρη κρισταλλικη σε στρώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί όλο. Τα αφήνουμε στην άκρη για 2 με 3 ώρες περίπου.
Ή ζάχαρη υγροποιηται. Τα στρίβουμε καλά με τα χέρια και τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό. Τα στρίβουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίζουν λίγο.
Τα ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη, το κρασί, το μηλόξυδο και το κονιάκ
Ρίχνουμε κάι τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για κάποιες ώρες για να μαλακώσουν τα κρεμμύδια κάι θα λειώσει κάι ή ζάχαρη. Ανακατεύουμε κάπου κάπου. Πριν βγάλουμε στη φωτιά βγάζουμε τα φύλλα δάφνης. Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το ζουμί. Ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το ζουμί. Κάνουμε ξανά και μία φορά ακόμα για να βράσουν καλά τα κρεμμύδια. Αφήνουμε να καραμελώσουν κάι κλείνουμε τη φωτιά. Θέλει περίπου 3 ώρες βράσιμο σε σιγανή φωτιά.
Anna Beni
0 Σχόλια