1.300 γρ. ζάχαρη
600 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα ψίχα τριμμένα σκόνη
15 πικραμύγδαλα τριμμένα
Ροδόσταμο ή ανθόνερο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Μετράμε την ζάχαρη και βάζουμε την μισή ποσότητα σε νερό με 2 κ.σ. ροδόσταμο σε μεγάλο τσουκάλι.
Όταν αρχίσουν να βράζουν σε 10 λεπτά ρίχνουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά αμέσως.
Αφήνουμε 20 λεπτά και αφαιρούμε 1 φλ.τσ. σιρόπι περίπου.
Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αμύγδαλο τριμμένο σκόνη μέχρι να πήξει το μείγμα.
Άν γίνει πολύ πηχτό ρίχνουμε το 1 φλ.τσ. σιρόπι που κρατήσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε και βάζουμε σε βαζάκια καλά πλυμένα στεγνά και αποστειρωμένα. Καλοφάγωτο.
0 Σχόλια