Υλικά Συνταγής
8 φύλλα κρούστας
50 γραµ. λιωμένο βούτυρο
250 γραµ. φρέσκο τυρί κρέμα
150 γραµ. μοτσαρέλα
150 γραµ. ψητή γαλοπούλα
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης (φιλέτα)
2 κσ κρέμα βαλσαμικού
λίγο φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Για τα πουγκάκια με τυριά
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά της γέμισης για τα πουγκάκια με τυριά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, θυμάρι, βαλσαμικο και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε να γίνουν πάστα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με 12 θήκες muffin.
Βάζουμε τα 8 φύλλα στον πάγκο μας και κόβουμε σε τετράγωνα των 15 εκατοστών.
Παίρνουνε 3-4 φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο σαν αστέρι ακτινωτά.
Αλείφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε μέσα στη θήκη.
Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
Γεμίζουμε ισομοιράζοντας τη γέμιση στις θήκες φύλλου.
Κλείνουμε την επιφάνεια με τα φύλλα που εξέχουν αφήνοντας άνοιγμα στη μέση.
Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25΄ να ροδίσουν.
Αφήνουμε λίγο να σταθούν στην φόρμα και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Σερβίρονται ζεστά, αλλά και κρύα. Είναι ιδανικά για πικ νικ και τσιμπολόγημα.
0 Σχόλια