2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. μαραθόσπορο
2 αβγά, μεσαία
150-180 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
100 γρ. φέτα
100 γρ. ανθότυρο
αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
400 ml σπορέλαιο
Για τη σάλτσα
50 γρ. μάραθο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. κοφτό μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
Για το σερβίρισμα
κρέμα βαλσάμικο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τον μάραθο μαζί με τα κοτσάνια. Βάζουμε στο τηγάνι τον μισό μάραθο από την πλευρά που είναι τα κοτσάνια, τον μαραθόσπορο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά. Κρατάμε τον υπόλοιπο μάραθο στην άκρη.
Αφαιρούμε το μείγμα από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε στο μπολ τα αβγά, το σιμιγδάλι, πιπέρι, τη φέτα, το ανθότυρο και πλάθουμε καλά. Ιδανικά, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Πλάθουμε τους μαραθοκεφτέδες και τους βάζουμε σε ταψί με το αλεύρι.
Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε δύο δόσεις για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα
Βάζουμε τον υπόλοιπο μάραθο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το μέλι, την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τους μαραθοκεφτέδες με τη σάλτσα και την κρέμα βαλσάμικο.
0 Σχόλια