.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣΣφολιάτα
Σφολιάτα (φρέσκια ζύμη ψυγείου)
1 φύλλο σφολιάτας Xρυσή Ζύμη
½ κιλό κολοκυθάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
λίγο αλεύρι
½ κιλό πατάτες
200 γρ. ξινομυζήθρα
400 γρ. μανούρι του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 αυγό λίγο γάλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Το ρολό αυτό μοιάζει πολύ στο κρητικό μπουρέκι, μια αλμυρή πίτα από την περιοχή των Χανίων που γίνεται με κολοκύθια και πατάτες κομμένα σε ροδέλες ή τριμμένα και ντόπια μαλακά τυριά. Αρωματίζεται με δυόσμο.
Μέτριας δυσκολίας
Βήμα 1
Αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο ταψί και στρώνετε το φύλλο. Κό- βετε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια μικρά, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες λεπτές.
Βήμα 2
Όταν τα κολοκυθάκια στραγγίσουν, τα αλευρώνετε πολύ ελαφρά και τα σοτάρετε μαζί με τις πατάτες και την πιπεριά σε 5-7 κουταλιές λάδι. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με τα τυριά και το γιαούρ- τι. Ρίχνετε στο στρωμένο φύλλο αρκετή ποσότητα από το μείγμα τυριών – λαχανικών και από πάνω αρκετό δυόσμο. Ραντίζετε με λάδι.
Βήμα 3
Διπλώνετε το φύλλο ώστε να κλειστεί μέσα η γέμιση και βρέχετε τις άκρες με το αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για να κολλήσει και να συγκρατήσει τη γέμιση. Βάζετε το ταψί με το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήνετε για 1 ώρα και 10’.
0 Σχόλια