.
Υλικά 1 κιλό γόπες, καθαρισμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι,
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλιές τους.
Αραδιάζουμε τα ψάρια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη «σάλτσα» τα ψάρια.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
gastronomos
0 Σχόλια