Ρίχνω το αλάτι στο νερό και προσθέτω τα υγρά στα στερεά, ζυμώνοντας. Ρίχνω και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 6′, μέχρι να μαζευτεί σε μια μπάλα. Η ζύμη θα είναι αρκετά υγρή και κολλώδης.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ. Αλείφουμε ολόγυρα τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε καλά να μην παίρνει αέρα και κάνει πέτσα η επιφάνεια της.
Σε αυτό το στάδιο πριν το φούσκωμα, η ζύμη μπορεί να μπει στο ψυγείο μέχρι και 2-3 ημέρες. Για να φουσκώσει, να διπλασιαστεί η ζύμη σωστά, την αφήνουμε στον πάγκο, σε ζεστό σημείο, για περίπου 2 ώρες το χειμώνα και λιγότερη ώρα το καλοκαίρι. Εάν βάλατε τη ζύμη για μερικές νύχτες στο ψυγείο, θα πρέπει πρώτα να την αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι από κει θα ξεκινήσετε να μετράτε τον χρόνο φουσκώματος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στη δυνατή θερμοκρασία (250 βαθμούς C) για τουλάχιστον 30′ πριν ψήσετε.
Αν έχετε πλάκα ψησίματος, τοποθετήστε στο κάτω μέρος του φούρνου να πυρώσει ταυτόχρονα με τις αντιστάσεις του φούρνου.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάγο ή ξύλινη επιφάνεια (πλαστήρι). Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι ή καλαμποκάλευρο την επιφάνεια. Με λαδωμένα δάχτυλα, αδειάζουμε τη φουσκωμένη μαλακή ζύμη, πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια.
Βυθίζοντας τα δάχτυλα στη ζύμη, την απλώνουμε σχηματίζοντας μεγάλη μακρόστενη βάση πίτσας. Αφού δώσουμε το επιθυμητό λεπτό και μεγάλο σχήμα, αφήνουμε την πίτσα να σταθεί για 10′. Με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλα Τρυπάμε την επιφάνεια παντού.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και δεντρολίβανο.
Μεταφέρουμε την πίτσα με την βοήθεια της λαδόκολλας ή με το πλαστήρι και την γλιστράμε πάνω στην πυρωμένη πλάκα. Ψήνουμε για 5-7′ να σταθεροποιηθεί. Τραβάμε το αντικολλητικό χαρτί αν χρησιμοποιήσαμε. Χαράζουμε την πίτσα Bianca σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10′ ανάλογα με το πάχος της ζύμης.
Τρώγεται ζεστή και αχνιστή σκέτη, με λίγο έξτρα ελαιόλαδο ή τη συνοδεύουμε με κομμάτια φρέσκιας μοτσαρέλας, τριμμένη παρμεζάνα ή προσιούτο και ρόκα.
0 Σχόλια